...want de HERE, uw God, stelt u op de proef om te weten, of gij de HERE, uw God, liefhebt met uw ganse hart en met uw ganse ziel. De HERE, uw God, zult gij volgen, Hem vrezen, zijn geboden houden en naar zijn stem luisteren: Hem zult gij dienen en aanhangen.
Deuteronomium 13b-4

dinsdag 20 september 2011

Psalm 56:9



Gij hebt mijn omzwerven geteld; 
Leg mijn tranen in uw fles; 
Zijn zij niet in uw register? 
Psalm 56:9



God draagt het mee op zijn hart. Een kruik vol met uw tranen. En hij bewaart ze niet zomaar. God bewaart onze tranen tot op die dag dat hij er recht aan zal doen, dan zal hij ze aan het licht brengen. Alle onrecht dat geschied is, al uw tranen mogen en zullen niet ongezegd verloren gaan.

Tot die dag bewaart God al uw tranen. Het zijn tranen die niet verloren mogen gaan, voordat er recht is gedaan. Uw tranen zullen niet tevergeefs blijken te zijn op die dag, het zijn geen zinloze tranen - maar God zal aan elke traan recht doen. Zo zal God ons recht doe 
Tot die tijd mogen wij huilen. Huilen om verdriet en pijn dat ons wordt aangedaan. Tot die tijd zal God al onze tranen opvangen. Hij zal ze bewaren.

Dat is een troost die over de grenzen van de dood heen reikt. 
Dat is een troost, die ook nu rust geeft.

Misschien bent u soms bang om dingen te vergeten. En benauwt u de gedachte, dat er dingen in het leven ongezegd zullen blijven. Daarom zoekt u erkenning. Daarom is er die sterke behoefte om erover te praten. Daarom frustreert het dat er zo weinig mensen luisteren, dat er misschien wel niemand luistert.

Maar toch hoeft u niet bang te zijn om het te vergeten, toch kunt u gerust zwijgen. Want God vergeet het niet, God zal niet zwijgen.

U behoeft uw recht niet te behalen. God zal u recht verschaffen.

U hoeft uw tranen niet te drogen 
Ooit zal God uw tranen drogen.

AMEN



en Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal niet meer zijn, noch rouw, noch geklaag, noch moeite zal er meer zijn, want de eerste dingen zijn voorbijgegaan.

Openbaring 21:4 


Wees Gezegend
Silvia 

2009-09-01